Mi az az ütemes fényszórás? Ez egy olyan módszer, mely során fénnyel kontúrozzuk az arcunkat. A smink ütemes fényszórása egyenértékû a fotografikus ütemes fényszórással, ahol a képeket körte és fény megfelelõ beállításával állítják be. A smink használatakor szintén a világítással játszunk, mert az ütemes fényszóráshoz csak egy dologra van szükség – jó Kiemelõre!

Hol kell elkezdeni?

Egy jó kiemelõ vásárlásával természetesen. Félre teheted a száraz és nedves kontúrozó palettát és az egyéb eszközt, amit használsz az arcodra. Helyettesítsd egy általános kiemelõvel, de ne feledd, hogy bõröd típusának és színének megfelelõen válassz. A jól passzoló kiemelõ nem lehet túl hideg sem túl meleg. Kerüld ki a termékeket tiszta részecskékkel, magas brokáttal és természetellenes csillogással vagy villogó hatással, amivel túlzásokba lehet esni és inkább a hibákat kihangsúlyozni, mintsem fiatalítani. A megfelelõ kiemelõ kiválasztásában segítséget lehet kérni a gyógyszertárban dolgozó személyzettõl.

Mikor kell használni a kiemelõt?

A sorrend, amelyben alkalmazni kell a kozmetikumot, lényegében a sminktõl függ, ezért az ütemes fényszórás esetében nem árt tudni, mikor kell használni a kiemelõt. Elõször a megtisztított arcbõrre tegyél hidratáló krémet vagy BB krémet. Ha további fedésre van szükséged, használj alapozót, mely megfelel a bõr típusodnak és bõrszínednek. Csak most vihetõ fel a kiemelõ és puha púderrel rögzíthetõ, pl. bambuszból vagy rizsbõl.

Mely részeken alkalmazható a kiemelõ?

Az ütemes fényszórás esetében az arc azon területeinek kiemelésére fókuszálunk, amelyeket szeretnénk kihangsúlyozni. Inkább legyen kifejezetten kiemelt.:

  • pofacsont (csont feletti kiemelés),
  • homlok (homlokközponti felületének kiemelése, orr felett és finom, vékony vonalban a hajvonal alatt ),
  • szemöldök (az alsó szemöldök vonal alatt kell alkalmazni a kiemelõt),
  • szemek (a szemek belsõ zugában használandó a kiemelõ),
  • orr (orr karcsúsítása egy függõleges vonallal ),
  • szájak (Ámor íj feletti kiemelés),
  • ll (egy finom ponttal kell kiemelni az áll középsõ részét).

Ezen alapvetõ szabályok követésével az ütemes fényszórás szép hatása érhetõ el az arcon. Az ütemes fényszórás kihangsúlyozza a finom nõies tulajdonságokat és a bõr ragyog tõle. Az ütemes fényszórás ügyes teljesítménye fiatalítja az arcot.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük