Egy ecsetnél többre van szükséged

Furának hangzik ez a szabály? Pedig nem kellene. Biztosan észrevetted, hogy a sminkesednek sok féle smink ecsete van különbözõ formában és alakban. Ezek az ecsetek mind a felvitelhez, keveréshez és satírozáshoz szükségesek. Mégis, csupán négy smink ecsetre lesz szükséged. A lapossal viszed fel a szemhéjfestéket az egész szemhéjadra; az ecset méretét a szemhéjad formájához válaszd. Továbbá szükséged lesz egy ceruzára, amivel megrajzolod a vonalat a szemhéjadon, illetve egy szemhéjtusra. A sörtének laposnak kell lennie vagy pontosnak – a készségedhez illõ alakot válassz. A sminkelésnél nagyon fontos, hogyan satírozzuk a színeket. Ehhez egy kerek csúccsal rendelkezõ kefét ajánlatos használni. A ráncokhoz kerek kefe szükséges.

A szemhéjfesték nedves alkalmazása

A nõk többsége nem ismeri ezt a smink trükköt, viszont elképesztõ hatást eredményez. A színek sokkal intenzívebbek és mélyebb hatást keltenek. A nedves alkalmazás legjobban a könnyû és kemény szemhéjfesték használatával mûködik. Ezt a technikát alkalmazhatod, amikor brokátot vagy kiemelõt viszel fel. A krémes szemhéjfesték viszont vizessé válhat, és több problémát okozhat, mint amennyit megér. Hogyan végezzük el a nedves alkalmazást? Be kell nedvesítened a kefét és a termékbe mártanod. Most elkezdheted a szem sminkelését, legyen az klasszikus vagy füstös szem.

A szemhéjtus is fontos

A szemhéjfestéked kihangsúlyozhatod egy matt szemhéjtussal vagy ceruzával. Nem kell tökéletesen meghúzni a vonalat, hiszen úgyis szétkened és besatírozod a szemhéjfestékkel. A legjobb hatást a fekete vagy a barna szemceruza adja. Ez a két szín még egy világosabb szemhéjfestékkel is jól néz ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük