A japán manikûr egy kulturális hagyomány a cseresznyevirágok országában több mint 400 éve. Elõször csak a japán arisztokraták használták ezt a módszert, majd Japán átlagos lakossága és manapság szerte a világon ismert a trend. A név megtévesztõ lehet, ugyanis ez inkább egy tápláló kezelés, mintsem egy stilizáló módszer. Mi a Japán manikûr? Kinek ajánlott?

A Japán manikûr egy rendkívüli kezelés tápláló készítményekkel körömlakk formájában. Ez a Japán manikûr ciklikus és rendszeres eljárása a körömlemez dörzsölésével megfelelõen kiválasztott tápláló anyagokkal. Az ápoló körömmaszk fõ összetevõje a pollen vitaminokkal(A,D ésE)dúsítva. Továbbá a Japán manikûrben használt kenõcsben a Japán tenger kovasavját is megtaláljuk, mely nagy mennyiségû keratint tartalmaz. Az összes összetevõ kombinációja hatékonyan táplálja és regenerálja még a nagyon sérült körmöket is.

A Japán manikûr nõk és férfiak kezén is elvégezhetõ, mert nem hagy színezéket, viszont biztosítja a táplálást. Az eljárást tiszta körömlemezen, (elõnyös) akár egyedül is elvégezhetjük otthonunk kényelmében. A Japán manikûr titka a pollen dörzsölés technika hatékony hatása. A többi összetevõvel dúsított méhviasz kenõcsöt egy természetes körömreszelõvel kell bedörzsölni a körömlemezre . Az egyszeri kezelést a megmaradt por összegyûjtésével kell befejezni egy ruhadarabbal – az anyagnak le kellene kötni a körömlemez szerkezetén.

A méhviasz, vitaminok és kovasav tápláló tulajdonságai csak a rendszeres dörzsölést követõen hozzák meg eredményüket. A kezelés látható eredménye körülbelül a kezelést követõ 40 perc után észlelhetõ, melyet négy alkalommal ajánlatos megismételni 2-3 hetes szünetekkel. Ez nagy elõnye a Japán manikûrnek, mert az általános tápláló kezeléseket sokkal gyakrabban kell elvégezni.

Sajnos, a Japán manikûr használatának ellenjavallatai is vannak. Ezt a módszert oxigén dús körmökön kell elvégezni. Ezért azok a nõk, akik általában akril vagy gél lakkot használnak a körmükön, nem lesznek képesek megtapasztalni a Japán manikûr pozitív elõnyét. Az õ esetükben pár hetes szünetre van szükség a körmök stilizálása között.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük