A szemhéjtus az egyik legnépszerûbb smink módszer. Az idei szezonban nagyon divatosak lesznek a színes és nagyon vastag vonalak a szemöldökíven egy ponttal a végén. A jelenlegi trendekkel ellentétben a professzionális sminkesek és azok, akik szeretik a sminket, nagyon szívesen visszatérnek a klasszikus macska szemsminkhez. Hogyan készítsük el ezt a sminket?

A macska szemsmink tiszta klasszikus. Tökéletesen néz ki egy vörös ajakrúzzsal, elegáns hajjal és egyszerû ruhával. Hatásosan néz ki, megváltoztathatja a megjelenésünk karakterét és minden nõt vonzóvá tesz. Azonban egy feltételnek eleget kell tenni: a tökéletes smink szimmetrikus vonalakon alapul. Mint azok, amelyeket az egyiptomiak viseltek, s közülük a legjobban Kleopátra. Ezzel a nagy királynõvel párosítjuk ezt a sminket. Az egyiptomi nõk kajállal készítették a macska szemsminket, ami természetes színezõ. A szemsmink ezen módszere a mai napig ismert. Kezdjük el azzal, hogyan kell elkészíteni a macska szemsminket.

Kezd el a bõr elõkészítésével. Az egész szemhéjra vigyél fel smink bázist és matt vagy átlátszó púdert. Ezután készíts füstös szemsminket; egy vonalat is rajzolhatsz a szemhéjvonalra szemhéjfesték nélkül. Egy fekete vagy sötét barna szemhéjtussal rajzolj meg egy vonalat a felsõ szemhéjon a pillák mentén. A vonal legyen templom irányú és hosszú. Hasonló vonalat rajzolj az alsó szemhéjvonalra és kapcsold össze a felsõ szemhéj vonalával. A kettõ közötti rést töltsd ki. Ugyanezt tedd a szemzugával. A tökéletes végeredményhez vigyél fel egy réteg szempillaspirált.

A szemhéjtus helyett puha szemceruzát használhatsz. Ezt a kozmetikumot könnyebb elkenni a bõr felületén és jobban elvegyül a szemhéjfestékkel. Ha már mestere vagy a macska szemsmink elkészítésének szemhéjtussal, akkor próbálj ehhez hasonló brokátokkal meghúzni a vonalakat. Azonban, ha a macska szemsmink továbbra is nehéz számodra, próbálj pontokat rajzolni végig a pillák vonalán, majd kösd össze õket. Egy tökéletesen egyenes és divatos vonalat fogsz kapni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük