Az aszpirin, vagy más néven acetilszalicilsav (ASA), egy népszerû gyógyszer, amely könnyen megtalálható szinte minden házi patikában. Az Aszpirin C-t többnyire fájdalomcsillapításra használják, gyulladások csökkentésére és egyúttal a láz enyhítésére. Ami meglepõ lehet, hogy az Aszpirint kozmetikumban is lehet felhasználni.

Ha szeretnéd kihasználni az Aszpirin C elõnyeit és az otthoni kozmetikai kezelésekbe bevonni, csak a pezsgõtablettát használd. Könnyen összekeverhetõ a többi összetevõvel, melyek megkönnyítik a ‘Csináld Magad’ ápoló termékek elkészítését. Hogyan lehet az Aszpirint felhasználni a kozmetikumban?

1. Zsíros haj kezelése

Vajon a hajad túl gyorsan zsírosodik? Minden nap kell hajat mosnod? Ha a válasz igen, próbáld kimosni a hajad egy víz és Aszpirin keverék öblítõvel (pontosság kedvéért, 2 Aszpirin tabletta minden fél liter vízre). Hajmosás ilyen keverékkel és öblítés tiszta vízzel hatékony módszere a faggyú csökkentésére.

2. Sikeres harc a pattanások ellen

A pattanások olyan fajta bõr tökéletlenség, amely valószínûleg már mindenkit érintett. A pattanások elleni harc valóban nehéz dió. Szerencsére, az Aszpirin szövetségesként használ ebben az egyenlõtlen harcban. Készíts elõ egy Aszpirin C tablettát, nyomd össze és keverd össze kis mennyiségû vízzel, így egyfajta krémet készítesz el. Most, vidd fel a keveréket a pattanásra, hagyd fent pár percig majd természetes öblítsd le.

3. Aszpirin arcmaszk

Aszpirinbõl készített arcmaszk ugyanolyan hatékony, mint bármilyen egyéb kozmetikum, amit széles körben használnak bõr simítására és tisztítására. Készíts elõ egy kanál sûrû natúr joghurtot, egy kanál mézet, kevés meleg vizet és kb. 3 Aszpirin C pezsgõtablettát. Keverd össze a hozzávalókat úgy, hogy az állaga elõsegítse a kozmetikum felvitelét az arcra és hagyd rajta 10- 15 percig.

4. Repedt kezek enyhítése

A repedezett kezek örök problémája mindig jelen van, de különösen õsszel és télen. Aszpirin és citromlé keverék használata hatékony módszere a kéz bõrének puhítására és kiemelésére. Ez a keverék ugyanakkor hasznos a kezek kellemetlen szagának eltávolítására. Oldjunk fel néhány Aszpirin tablettát kevés vízben és facsarjunk hozzá citromot. Ezután, tegyük a kezünket a keverékbe és hagyjuk a vízben pár percig.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük