A hibridek népszerûsége összekapcsolható a számtalan valótlan elmélettel és rossz megjegyzéssel. A hibrid manikûrnek vannak követõi és ellenzõi, amivel létrejöttek a különbözõ vélemények. Ideje foglalkozni a hibridekkel kapcsolatos hiedelmekkel és tisztázni ezt a kérdést. Íme, négy hiedelem a hibrid manikûrrõl. Ismered õket? Vagy te is hiszel bennük?

1. HIEDELEM A hibrid manikûr károsítja a körömlemezt

Kipróbáltad a hibrid manikûrt és a körmeid gyengébbek lettek, törékenyek és nagyon sérültek? Azt hiszed, hogy ez a hibrid manikûr miatt van? Téves. A jól elkészített hibrid manikûr nem káros a körömlemezre. A sérülések csak akkor jelenhetnek meg, ha a manikûrt nem megfelelõen végezték. Felesleges körömlemez tisztítása a körömlakk alkalmazása elõtt, töltéssel való körömlakk eltávolítása (feloldás helyett), ismeretlen márkájú alacsony minõségû körömlakk – mind káros hatással van a körömre. Nem csoda, hogy a nem hozzáértõen elvégzett kezelés leterheli a körmöt. A körömlemez sérüléséhez más hiedelmek is hozzájárulnak.

2. HIEDELEM A hibrid manikûrt állandóan lehet viselni

Minden köröm egy idõ után pihenést igényel a hibrid manikûrtõl és regenerálódást. A mûkörmös, aki végzi a kezelést tájékoztatni fog, hogy pihentetned kell a körmöd a manikûrtõl. Ajánlott 2-3 hétig szünetet tartani, ami szükséges a körömlemez táplálására pl. kalciummal, proteinekkel vagy olajokkal (nagyon jól mûködik a jojoba olaj). A szünetelés alatt ugyanúgy ajánlott a Japán paraffinos kézmaszk.

3. HIEDELEM A hibrid manikûrnek nem kell drágának lennie

Az eredeti hibrid manikûr nem terheli le a körömlemezt, mert nem igényel letisztítást. Az eredeti hibrid levétele szintén nem okoz problémát, mert a réteg a körmön szinte teljesen feloldódik 3-5 perc alatt. Termékek, amelyek csak utánozzák a hibridet, sokkal több munkát igényelnek és már az elsõ használat után károsítják a körmöt. Ezért a hibrid manikûr nem lehet olcsó, hiszen ekkor alacsonyabb minõségû terméket kapunk, mely nem fogja az igazi hibridre hasonlítani.

4. HIEDELEM A hibrid manikûrt otthon is el lehet távolítani

A hibrid manikûr levételekor a körömlemez a legsérülékenyebb. Az ilyen manikûr szakszerûtlen levétele komolyan kihat a köröm szerkezetére és károsíthatja. Egyedül nehéz levenni a hibrid manikûrt és az összes beavatkozó módszer, mint a töltés, lehúzás, törés vagy radírózás károsíthatják a körömlemezt. Ezért ajánlott a manikûrös általi hibrid manikûr eltávolítása.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük