Azon nők és férfiak, akik figyelemmel kísérik a szépség- és divat világát annak ellenére, hogy elvesztették az új trendeket, hajlamosak arra, hogy olyan apróságokat is megfigyeljenek, mint a gyönyörű körmök. Mindegy, hogy milyen lehetőségeket figyelsz meg, a körmöd megjelenésének különösen nagy figyelmet kell szentelni. Ha magas színvonalú kutikulákat szeretne, a szépségipar előtt nagy kihívás előtt áll.

Mi a kutikula?

A kutikula a körmök körüli bőr, ami közvetlenül a körmök alatt található. Az aranyos név hasznos is. A bőr kiegyensúlyozott marad, és táplálja a körmöt, de egyben védi a körmöket a mechanikai sérüléstől, az UV-fénytől, a káros vegyszerektől és egyéb szabad gyököktől. Ugyanakkor, ha nem kapnak megfelelő törődést, kutikulák szárazak és robusztusak, ami elősegíti a lehullásokhoz vezető, repedésekke és más problémákhoz vezethet.

Ólom és samponok

Az egyik leggyakoribb módja a kutikulák rugalmas és rugalmas ápolásának az olajok használata. Amikor száraz bőr alakul ki, illetve károsodások alakulnak ki, az olaj tápláló környezetet teremt, amely enyhíti a fáradt kutikulákat, valamint növeli a rugalmasságot. Az olajfák, mint az olívaolaj, a avokádóolaj, a pálmaolaj vagy a kókuszolaj tökéletesek a kutikulák számára. Az olaj használata egyszerű természetes módszer, amelyet könnyű alkalmazni, mivel olajat kell alkalmaznia a kutikulákra mindaddig, amíg teljesen felszívódnak. Lassan, de biztosan észreveheti, hogy a körmök összes környéke rugalmas és lágy.

Gélek és mosószeres

A hidratáló és tápláló gélek használatával is gondoskodhat a kutikulákról. Ezeket a kozmetikai termékeket könnyű használni és segít fenntartani a bőr nedvességét, emellett fogékonyabbá és ragyogóvá teheti a bőrt. Használhat szemkörnyéki géleket is, amelyek olyan növényi hatóanyagokra támaszkodnak, mint az aloe vera, az E-vitamin és a méhpempő, és tápláló összetevőkkel, mint a feketeberkenyérek olaja, a shea vaj és a jojobaolaj. A szappanos mosást is az előző lépés előtt el kell végezni, hogy megszabaduljon a zsíros feleslegektől. Amikor öblíti le, használjon jojobaolajat, hogy őrizze a bőr kutikulákkal való hydrolizátját.

Nyílógépek és hasítók

Hogyan tudod igazán jól ápolni a kutikulákat? Nyílógépek vagy hasítók használatával. Az ilyen eszközök segítségével javíthatja a kutikulák selymességét, megakadályozhatja a kopásokat, és lágyabbá teheti az egészségtelen bőrt. Használj olyan eszközöket, amelyek élesek, de könnyen kezelhetőek és nyugodtan használhatóak. Mindig nedvesítse meg a kezelni kívánt zónát, mielőtt elkezdi enyhén dolgozni általuk, hogy megakadályozza az ebben a zónában lévő bőr sérülését.

Az egészségesebb kutikulák működnek

A kutikulák területén történő gondoskodás segíthet abban, hogy a körmök minden díszei gyönyörűek és szépek legyenek. Szüksége van olajokra, gélekre, hidratáló samponokra és olyan eszközökre, mint a nyílógépek és a hasítók. Ha jól végzed bőrápolási rutinodat és ezeket az eszközöket, akkor láthatod a nagy eredményeket a kutikulákon. Feszesebb, fényesebb és egészségesebb szépséget kell elérniük.