A hajfestés nem csak azért népszerű, mert képes új életet lehelni a frizuránkba, hanem mert egyedülálló stílust is képes adni nekünk. Azonban a színezett haj speciális gondoskodást igényel, hogy hosszútávon is ragyogó és egészséges maradjon. Ebben a bejegyzésben megosztunk néhány tippet, hogyan vigyázz a színezett hajadra.

A színezett haj ápolása és fenntartása

A lucfenyő szereti a finom haját, ezért fontolja meg a színe megőrzését, valamint a színek erejének és mélységének hosszú távú megőrzését. Íme néhány tipp, hogyan lehet megtartani a haj színét és ragyogását a hajfestés után.

Használjon kíméletes hajmosásokat

A erős, parabéneket és szulfátokat tartalmazó hajmosások károsíthatják a hajszálakat, és eltávolíthatják a színezéket. Mindig használjon olyan samponokat és hajkondícionálókat, melyek speciálisan színezett hajra vannak fejlesztve, mivel ezek segítik megőrizni a szín intenzitását hosszútávon.

Kerülje a forró vizes hajmosást

A túl meleg víz roncsolja a hajszálakat, és megnyitja a haj külső rezgéseit, így a szín gyorsabban elhalványul. Próbáld meg a meleg, de nem forró vizes mosást és a hideg vizes öblítést alkalmazni a ragyogó szín megtartásához.

Védekezz a napsugarakkal szemben

A napsugarak, különösen a nyári hónapokban, kifakíthatják a hajszínt. Használj hajvédő termékeket, amelyek tartalmaznak UV védelmet a haj színének megőrzése érdekében.

Használj hővédelmi termékeket

A hajszárítók, hajsütővasak és hajvasalók is károsíthatják a színezett hajat. Használj hővédő spray-t vagy krémet, hogy megvédje a hajat a hő általi károsodástól, és így a szín hosszútávon is megmaradjon.

Válaszd az egészséges életmódot

A színezett haj ugyanolyan befolyásolható az egészséges életmóddal, mint a bőr. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő hidratálás és a rendszeres alvás mind hozzájárulnak a haj egészségéhez, ami hozzájárul a szín tartósságához.

Tarts szünetet a festések között

A színezett hajnak időre is szüksége van, hogy rehabilitálódjon. Az egymást követő festések kimeríthetik a hajad, ezért próbálj meg néhány hét szünetet tartani a festések között.

A színezett haj szépsége és ragyogása nem jön létre magától, de a megfelelő ápolással és gondoskodással a hajfestés végén a haj színe hosszú távon is megmarad és ragyog.

Végezetül

A színezett haj olyan, mint egy művészeti alkotás, amely szépségét a gondos ápolás és fenntartás biztosítja. Amennyiben színt váltasz, vagy a saját hajszínedet szeretnéd némi változtatással megszépíteni, ne feledd a fent említett tippeket a ragyogó eredmény érdekében!